Sök i den här bloggen

måndag 31 januari 2011

Ta med hela företaget in i sociala medier

Hur ska man kunna genomföra en förändring hos ett företag om inte personalen får känna sig delaktig? Nej då gör man det svårt för sig och det skriver SvD.se om idag, att viktiga förändringar i svenska företag [sker] med bristfällig kommunikation, utan planering, och därmed utan enga­gemang från personalen. En typisk sådan aktivitet är när ett företag ska bli aktiva i sociala medier.

Merparten väljer ut ett fåtal personer, oftast från marknadssidan, som ska "sköta" sociala medier, oftast att sätta upp Facebook- och Twitterkonto samt bemanna dessa.

Men en sociala medie-närvaro är så mycket mer än så, om företaget vill. Genom att engagera sin personal så tar de vara på sina ambassadörer. Medarbetarna behöver veta vad de ska göra om de hittar en kommentar om arbetsgivaren på nätet, får de själva svara och underteckna med företagsnamnet? Och kan de bli avskedade om de skriver att chefen är en galenpanna?

Med delaktighet skapas både engagemang och trygghet, det är nämligen minst lika viktigt att veta vad man inte får göra, som att veta vad man får göra, och vad arbetsgivaren till och med uppmuntrar.

Ska ditt företag bli aktiv i sociala medier? Tänk på att involvera alla. I dagens samhälle är det alla medarbetare talespersoner, inte bara den pressansvarige.


Image: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar