Sök i den här bloggen

måndag 20 september 2010

Gammelmedier har analyserat sociala medier om valet 2010...

...och de sa att valet 2010 floppade i sociala medier. Till dem, till exempel dn.se (artikeln finns tyvärr inte på nätet) vill jag säga tre ord. Ha. Ha. Ha.
För att använda ett politikeruttryck: Vi måste komma ihåg att politik i sociala medier handlar om mycket mer än politiker och väljare som pratar med varandra. Ja med politikernas närmast extrema ointresse för sociala medier så har situationen varit så som den är för de allra flesta typer av ämnen (och företag, och varumärken, och organisationer, och fenomen, och så vidare), nämligen att diskussionen pågår konstant. Oavsett om de som skulle kunna vara huvudpersoner deltar eller inte.


Ursäkta, jag ska tala ur skägget. @gudschy, @federley och @goranhagglund får ursäkta men de flesta politiker har fokat på gammelmedia och eventuellt väntat på att sociala medier ska ta dem med storm. Under tiden har väljarna pratat med varandra. Överallt vittnar folk om att deras Facebook- och Twitter-feeds är översvämmade med kommentarer kring valet. Många tycker att det är det största valengagemang de upplevt hittills. Realtidsrepliker på vad som sänds i tv eller radio, är inte det en riktig succé snarare än flopp?

Det enda som floppade var nog gammelmedias analys. Och som vanligt räcker det inte att finnas i sociala medier. Man måste göra något och man måste göra rätt. Fråga @jimmieakesson, som fattade att blir man utesluten av etablissemanget så finns det alltid vägar att gå runt istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar