Sök i den här bloggen

måndag 28 juni 2010

Undvik att vara: Den speltokige

Jag skrattade länge och väl när jag hittade en fantastisk serie illustrationer på temat “How to suck at Facebook”. Jag skulle vilja utveckla resonemangen lite, om inte annat för att poängtera att det här är beteenden som går igen på fler webbplatser, och för att förtydliga för er som vill lära er mer om varför dessa beteenden bör undvikas.

Den speltokige är tyvärr orsaken till att många drar sig för att använda Facebook. Jag möts ofta av argumentet att man inte orkar logga in på Facebook på grund av alla uppdateringar om nyinköpta grisar, vunna drakstrider, vem grannen är mest lik i Harry Potter och så vidare. Och det är verkligen ett litet helvete. Så här gör du för att hantera det, och istället få ut det mesta och bästa av Facebook:


1. Om du själv vill spela och och leka på Facebook, tacka nej till att publicera det på dina vänners sidor. Är det ett krav från applikationen så är applikationen inte värd att använda. Du värderar väl dina vänner högre än dina egna möjligheter att leka på nätet, eller hur?


2. Om dina vänner ändå påtvingar dig dessa uppdateringar så går det alldeles utmärkt att ställa muspekaren i övre högra hörnet och klicka "Dölj". Och dölj då applikationen, inte alla personens uppdateringar. Filtrera är bra, blockera är oftast at straffa för hårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar