Sök i den här bloggen

onsdag 19 maj 2010

Var inte rädd, var smart!

De senaste dagarna har såväl webbmedia som tv-dito tagit upp de ”farliga” sociala medierna. Kanalerna som kan stjälpa hela lasset till exempel när du söker jobb. Var försiktig med vad du lägger ut på nätet! Är den gemensamma parollen, som om arbetsgivarna plötsligt skulle slänga ditt CV i papperskorgen för att du står med pappershatt på kräftkalas på Facebook. Jag vill mana till lugn, och till att använda det sunda förnuftet. Min uppfattning är att om du är en person som struntar i allt vad privatliv heter och fläker ut hela din person på nätet, då skulle det antagligen märkas ändå. Även om du inte var medlem på Facebook. Och jo, du skulle säkert kunna få jobb ändå.

Så låt oss vända på det! Titta istället på vilka fantastiska möjligheter sociala medier erbjuder för den som söker jobb. Bloggen, den ultimata platsen för att fördjupa dig i resonemang kring ditt kompetensområde och visa omvärlden hur mycket du brinner för det du gör. LinkedIn, ditt digitala CV där du kan få referenser direkt, och diskutera i forum där du vet att du får ett bra nätverk. Facebook, perfekt för de mindre företagen att nå ut till många utan att behöva lägga massor med pengar på dyra annonsplatser.

And it goes on and on… Vill du veta mer? Jag kommer gärna till företag och berättar om hur ni kan använda sociala medier smart i er rekrytering. Är du arbetssökande och intresserad av hur du kan marknadsföra dig själv? Jag tar upp intresseanmälningar för ett seminarium, maila szofia@followmemarketing.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar